22-03-2014 ELS EN LIES VAN HUET EXPOSEREN

Expositie op 22 en 23 maart in de Dorpsschuur
Na een gezamenlijke en succesvolle expositie in 2011, besluiten de zussen Lies en Els van Huet opnieuw hun nieuwe werk te laten zien, onder het thema ONZE DIJK. Hun dijk symboliseert de vesting van hun jeugd, het Vossenhol in Bemmel, dorp aan de Waal, waar tot voor kort hun ouderlijk huis was en de basis vormde van hun inspiratie en creativiteit.

Lies is keramiste sinds 1980. Haar atelier ‘Lies Keramiek' is gevestigd in de voormalige gevangenis “De Blokhuispoort” te Leeuwarden. In haar kunst is gevoel voor mensen de onderscheidende factor, zij wordt hierdoor geïnspireerd. Zij noemt het Verhalende Keramiek; een vertelling in keramische beelden. Het raakt mensen en zorgt voor verbinding en herkenning. Onder de noemer Interieurkunst heeft zij zich de afgelopen jaren toegelegd op het ontwikkelen van objecten die toegevoegde, artistieke meerwaarde hebben voor woonruimten.

Els schildert sinds 2002. Ze is gefascineerd door kleuren. Wanneer ze deze op het doek mengt ontstaan er prachtige verbindingen. Mooie architectuur en de natuur zijn veelal haar inspiratiebronnen. Beiden nodigen haar uit tot het abstraheren van realistische beelden, waarbij de beleving ervan centraal staat in de uitvoering. Info elsvbrakel@hotmail.comLies van HuetEls van Huet


21-06-2014 Daan, Carien en Karin exposeren
30-4-2016 Expositie van Emmy Blokhuys