De schuur aan de Oosterhoutsedijk 29 te Lent is in 1875 gebouwd door de Dorpspolder Lent. Jarenlang was deze schuur in gebruik als opslag van materialen van de voormalige veerpont, het haventje en de uiterwaard. Je vond er kruiwagens, schoppen en balken voor het vak (veerstoep) en draad en palen voor de vracht (heining) van de Lotwaard bij Lent. Na de tweede wereldoorlog was de schuur de timmerwerkplaats van aannemer Jan Lintsen en timmerman Jan Derksen. In 1953 werden de Dorpspolders opgeheven en hun hele bezit inclusief de schuur ging naar het Polderdistrict Over-Betuwe, wat nu heet: “Waterschap Rivierenland”.
In de tijd van de recente dijkverhogingen besloten de dijkgraaf J.G. van Leeuwen en de directeur J.A.A.M. Litjes van het Polderdistrict Betuwe de schuur te renoveren en het fraaie gebouwtje ten goede te laten komen aan de Lentse gemeenschap en omgeving. De Stichting Lent800 werd gevraagd het inmiddels tot gemeentelijk monument verheven gebouw, te beheren. Maart 2002 overhandigde de dijkgraaf ir. G,.N. Kok officieel de sleutel, in bijzijn van de burgemeester van Nijmegen Dr. Guusje ter Horst, aan de Stichting Lent800 en kreeg de schuur van de Dorpspolder Lent zijn naam: Dorpsschuur Lent.
De twee ruimtes in de Dorpsschuur Lent, expositieruimte en bovenverdieping, elk van circa 30m2 kunnen worden gebruikt voor culturele activiteiten voor bewoners van Lent en omgeving. Ook verenigingen kunnen deze ruimte huren. De gebruikers tekenen een huurovereenkomst die gebaseerd is op eigen verantwoordelijkheid en zorg voor het gebouw en inventaris.